Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken. Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.
Maar ook lekker als borrelhapje.
Recept
« Terug naar recepten
Amusechampignons
PT20M
Amusechampignons
Kleine gevulde champignons, geserveerd op een lepel en gevuld met reepjes ham en roomkaas met kruiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
80 kCal energie
7 Gram eiwit
5 Gram vet
1 Gram koolhydraten
7 Gram eiwit
5 Gram vet
1 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amusechampignons te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
- Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar. Vul de champignons met deze massa.
- Zet de champignons in een ovenschaal.
- Giet een laagje bouillon (van tablet) in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog.
- Bestrooi de champignons met de geraspte kaas en zet ze in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien.
- Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
- Dien ze op op een lepel.