In plaats van romanesco kun je dit lekkere recept ook maken met bloemkool.
Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.
Recept
« Terug naar recepten
Romanesco, gegratineerd met ham en champignonroomsaus
PT15M
Romanesco, gegratineerd met ham en champignonroomsaus
Romanesco, de groene bloemkool, is intenser van smaak dan de gewone bloemkool. Jammer genoeg net altijd en overal verkrijgbaar. Ik heb deze keer de romanesco gemaakt met een lekker sausje van champignons, ham en roomkaas en de romanesco daarna nog gegratineerd in de oven. Heerlijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romanesco, gegratineerd met ham en champignonroomsaus te bereiden
- Romanesco beetgaar koken in water met zout. Goed uitlekken in een vergiet.
- In een koekenpan de olie verhitten. Hierin de champignons lichtbruin bakken. Ham, lente-uitjes en knoflook even meebakken.
- Afblusssen met de witte wijn. Op hoge warmtebron grotendeels laten inkoken.
- Roomkaas hierin laten smelten zodat een mooie saus ontstaat.
- 1/3 deel van de Parmezaanse kaas erdoor roeren.
- Op smaak maken met peper en een paar druppels worcestersaus.
- Uitgelekte romanesco overdoen in een ovenschaal.
- Saus hierover schenken en rest van de kaas erover strooien.
- In een op 200 graden voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten
gratineren.