In onze vriezer lag al een tijdje "verse" ravioli gevuld met paddenstoelen. Dat moest maar eens gegeten worden. Maar zo kaal zonder saus, nee, dat vind ik niks. Dus beetje experimenteren met wat er nog in de koelkast zat. Zo is deze lekkere saus ontstaan.
Je kunt deze saus met allerlei soorten pasta eten en ook bij een vleesgerecht (misschien zonder de ham) volgens mij erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Romige Italiaanse champignonsaus met ham kaas en veel knoflook
PT20M
Romige Italiaanse champignonsaus met ham kaas en veel knoflook
Een lekkere romige champignonsaus die het goed doet bij bijna alle pastasoorten. Ook lekker met rijst.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Italiaanse champignonsaus met ham kaas en veel knoflook te bereiden
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Bak de champignons tot het vocht verdwenen is (ze hoeven niet echt bruin te worden.) Bak de gesnipperde
knoflook even mee. - Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog tot het vocht bijna verdwenen is.
- Voeg nu de slagroom, verkruimelde vleesbouillontablet en de oregano eraan toe.
- Laat de kruidenroomkaas smelten in de saus. Roer alles goed door.
- Roer de reepjes achterham en de Parmezaanse kaas door de saus.
- Warm de saus goed door.