KookJij

Pittig broodje met gebakken sjalot en tomaat

Een lekker broodje , dat als hoofdgerecht kan dienen met een kopje soep vooraf en een toetje na, maar ook als een heerlijke lunch.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig broodje met gebakken sjalot en tomaat te bereiden

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit de sjalot met de knoflook enkele minuten.
  2. Voeg dan de in stukjes gesneden tomaten toe, alsmede de oregano, peper en zout.
  3. Laat zachtjes 8 minuten pruttelen. Roer ondertussen de mayonaise met de  sriracha en flink wat peper tot een pittige mayonaise.
  4. Rooster  de sneetjes brood.
  5. Smeer de 4 sneetjes met de pittige mayonaise in en bestrooi met de ijsbergsla.
  6. Ondertussen is je prutje uit het pannetje klaar en verdeel je dit over 2 sneetjes.
  7. Leg daarop het gekozen beleg en wat geraspte mozzarella.
  8. Leg het andere besmeerde sneetje erop en geniet.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Vandaag een: " geen zin om lang in de keuken te staan recept ". En het was heerlijk .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst