Vandaag een: " geen zin om lang in de keuken te staan recept ". En het was heerlijk .
Recept
« Terug naar recepten
Pittig broodje met gebakken sjalot en tomaat
PT15M
Pittig broodje met gebakken sjalot en tomaat
Een lekker broodje , dat als hoofdgerecht kan dienen met een kopje soep vooraf en een toetje na, maar ook als een heerlijke lunch.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig broodje met gebakken sjalot en tomaat te bereiden
- Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit de sjalot met de knoflook enkele minuten.
- Voeg dan de in stukjes gesneden tomaten toe, alsmede de oregano, peper en zout.
- Laat zachtjes 8 minuten pruttelen. Roer ondertussen de mayonaise met de sriracha en flink wat peper tot een pittige mayonaise.
- Rooster de sneetjes brood.
- Smeer de 4 sneetjes met de pittige mayonaise in en bestrooi met de ijsbergsla.
- Ondertussen is je prutje uit het pannetje klaar en verdeel je dit over 2 sneetjes.
- Leg daarop het gekozen beleg en wat geraspte mozzarella.
- Leg het andere besmeerde sneetje erop en geniet.