Recept
« Terug naar recepten
Broodje bal met pittige saus
PT30M
Broodje bal met pittige saus
Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje bal met pittige saus te bereiden
- Ballen gehakt maken met de kruiden en lekker gaar bakken
- Voor de saus de uien in halve ringen snijden (niet te dun) en de knoflook heel fijn snipperen
- Champignons in plakjes
- Olijfolie en boter in de hapjespan verwarmen en de uiringen en knoflook hierin fruiten ong. 10 min.
- Doe er dan de champignonsplakjes bij met wat zwarte peper uit de molen en bak op hoog vuur, na zo'n 5 min. de chilisaus erbij en laat alles nog zo'n 10 min. sudderen op een laag vuur desnoods een sudderplaatje eronder leggen.
- Snijd de broodjes open en leg er een bal gehakt op en dan de heerlijke saus eroverheen
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Laat het jullie smaken!!!
Harry Löhr zegt:
Deze gaan wij binnenkort maken!