Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood gevuld met kruidenmonchou
PT60M
Gehaktbrood gevuld met kruidenmonchou
Een simpel maar lekker gerecht.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood gevuld met kruidenmonchou te bereiden
- Tijm van de takjes ritsen, bieslook fijnsnijden, monchou los roeren en alles vermengen en op smaak brengen met peper en zout.
- Wegzetten en de smaken in laten trekken.
- Ui fijn snipperen.
- Gehakt mengen met ui, eidooier, paprikapoeder, worchestersaus.
- Alles goed mengen en paneermeel erdoor zodat het gehakt steviger wordt.
- Maak er een platte plak van en leg er de gekruide monchou op, vouw het geheel dicht zodat de gekruide monchou er goed inzit en vorm er een langwerpig brood van.
- Leg de plakjes swarzwalderham dakpansgewijs op de plank op de grootte van het gehaktbrood en vouw alles over het gehakt.
- Laat het nog een 10 minuten rusten in de koelkast.
- Oven voorverwarmen op 200 gr.
- Leg het gehaktbrood in een ingevette ovenschaal en smeer de bovenkant in met olijfolie.
- Zet in de oven en laat het 40 minuten bakken.
- Controleer evt. met een temperatuurmeter of het gaar is,73 gr. is voldoende
- Haal het gehaktbrood uit de oven en laat nog zo’n 10 minuten rusten.
Harry Löhr zegt:
Ga deze binnenkort zeker maken!