Recept
« Terug naar recepten
Champignons gevuld met blauwe kaas en walnoten
PT20M
Champignons gevuld met blauwe kaas en walnoten
Heerlijke champignons gevuld met een mengsel van boursin en gorgonzola met gehakte walnoten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons gevuld met blauwe kaas en walnoten te bereiden
- Maak de champignons schoon. Haal het steeltje eruit en hak dit grof.
- Breng de bouillon aan de kook en pocheer de champignons (zonder de steeltjes) hierin plm. 5 minuten. Laat de champignons uitlekken. (Bouillon wordt niet meer gebruikt!).
- Hak 8 walnoten in stukjes. (andere 4 worden gebruikt als garnering)
- Verwarm de oven voor op 200gr.C.
- Verwarm de beide kaassoorten met de wijn en de paneermeel zolang tot het een massa wordt die goed door elkaar geroerd kan worden. Roer de gehakte walnoten erdoor.
- Vul de champignons met de kaas/walnotenmassa. Garneer met een walnoot en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de champignons plm. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
- Garneer met een plukje peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk ook als tussengerecht na een soepje