Oude broodjes? Dan is dit een heel goed alternatief. Deze gevulde broodjes bakte ik al toen ik kind was. Het recept stond in het boek wat bij het gasfornuis van mijn moeder geleverd was.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde broodjes uit de oven
PT15M
Gevulde broodjes uit de oven
Je kunt de vulling varieren met kaas, champignons, restje vlees of wat er maar in je hoofd op komt. Wij
vinden deze met ham en champignons nog steeds het lekkerste.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde broodjes uit de oven te bereiden
- Pel en snipper de ui of sjalot.
- Snij de ham in hele kleine reepjes.
- Maak de champignons schoon en snij deze klein.
- Haal een dun kapje van het broodje en hol het broodje zoveel mogelijk uit. Bewaar het broodkruim.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de boter in een pan. Bak hierin de ui glazig. Bak de champignons en de ham even mee. Voeg een kopje water en de bouillontablet toe. Roer tot de tablet is opgelost.
- Doe dan het broodkruim en de peterselie erbij en roer alles goed door tot een dikke massa is ontstaan. Maak op smaak met zout en peper.
- Vul de uitgeholde broodjes met deze massa.Zet het kapje weer op het broodje. Besmeer het broodje met gesmolten boter of wat olie.
- Zet de broodjes plm. 10 - 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.