Je kunt deze ovenschotel al ruim tevoren maken.
Kook de bloemkool niet te gaar want de bloemkool gaart nog na in de oven.
Deye bloemkool was een topper op Smulweb. 3943x bewaard en veel positieve reacties..
Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven
PT20M
Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven
Het basisrecept voor deze bloemkoolschotel vond ik in het kookboekje Chez l'Hirondelle. Wel wat veranderd naar eigen smaak. Lekker met rauwe ham en Parmezaanse kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
568 kCal energie
26 Gram eiwit
25 Gram vet
55 Gram koolhydraten
26 Gram eiwit
25 Gram vet
55 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout en snij ze in plakjes.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. (Bewaar 2 dl van het
kookvocht van de bloemkool). Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet. - Snij de rauwe ham in reepjes en bak deze in een droge koekenpan knapperig.
- SAUS: Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en even laten garen. Melk + het overgebleven kookvocht beetje voor beetje toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Neem de saus van het vuur. Klop de eieren los en meng deze door de saus.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een laagje van de saus in een ruime ovenschaal. Leg hierop de helft van de aardappelschijfjes. Bestrooi met wat tijm.
- Meng de bloemkoolroosjes en de gebakken reepjes ham door elkaar.
- Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi deze weer met wat tijm.
- Giet de rest van de saus over de schotel en strooi er een laagje Parmezaanse kaas over.
- Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bloemkoolschotel in plm. 30 minuten mooi bruin.