Recept
« Terug naar recepten
Italiaans amarena mascarpone dessert met cantuccini
PT20M
Italiaans amarena mascarpone dessert met cantuccini
Ik had een zak cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes) opengemaakt voor
een koekje bij de koffie/thee. Maar omdat ik tegenwoordig nog maar 1 koekjesmonster in huis heb
blijven ze tegenwoordig wat langer in de
koektrommel liggen. Geen probleem want cantuccini zijn bij uitstek geschikt
om een heerlijk toetje mee te maken. Met een potje amarena kersen in de
kelder en een fles limoncello in de vriezer kwam ik op dit idee. Suiker hoef
je niet toe te voegen want de amarena kersen zijn al zoet van zichzelf.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans amarena mascarpone dessert met cantuccini te bereiden
- Doe in elk dessertschaaltje (glaasje) een bodempje limoncello en leg daarop 3 koekjes, draai na ongeveer 5 minuten de koekjes om zodat ze aan beide kanten de limoncello goed kunnen absorberen.
- Rooster de geschaafde amandelen in een koekenpan.
- Klop de slagroom stijf (zonder suiker) en meng er de mascarpone doorheen tot een gladde massa.
- Voeg de kersen met het sap toe en spatel alles goed door elkaar zodat je een mooi glad geheel krijgt.
- Schep de massa op de koekjes en garneer met de geroosterde geschaafde amandelen en maak het af met een koekje en een paar blaadjes munt.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Wil je liever geen alcohol gebruiken, neem dan een beetje citroensap (met water) of citroenlimonade.