Recept
« Terug naar recepten
Kruidnoten tiramisu met mandarijn
PT20M
Kruidnoten tiramisu met mandarijn
De Kruidnoten tiramisu is inmiddels een vaste afsluiter geworden op ons
Sinterklaas buffet. Maar omdat verandering van spijs doet eten, zoals het
spreekwoord zegt, en omdat er altijd mensen zijn die niet zo dol zijn op
koffie, heb ik dit jaar een variant met mandarijn bedacht en gemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidnoten tiramisu met mandarijn te bereiden
- Pers de mandarijnen uit en doe de Cointreau erdoorheen.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig (bijna stijf) en roer er de mascarpone en de koek/speculaaskruiden doorheen. Roer of mix het tot een mooi glad geheel.
- Zet de glaasjes (of schaal) klaar en doop de kruidnoten in het sap, laat de vloeistof goed intrekken en leg ze op de bodem. Verdeel de eventueel overgehouden vloeistof over de kruidnootjes.
- Verdeel het mascarpone/slagroom mengsel over de glazen en garneer het met een beetje cacao, blaadje munt en een partje van de mandarijn (zie foto).
- Zet in de koelkast of serveer het meteen.