Recept
« Terug naar recepten
Kruidnoten Tiramisu
PT20M
Kruidnoten Tiramisu
Een ontzettend makkelijk en snel te maken recept als heerlijke afsluiter van
een dineetje of hapjesbuffet op pakjes avond.
Ik heb het in aparte glaasjes gemaakt omdat er iemand mee eet die
glutenvrij moet eten en daar heb ik dus ook glutenvrije pepernoten voor
gebruikt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in een schaal maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidnoten Tiramisu te bereiden
- Zet sterke koffie (of espresso), laat deze afkoelen en doe de likeur erdoorheen.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig (half stijf) en meng er de mascarpone doorheen. Roer het geheel mooi glad.
- Zet de glaasjes (of schaal) klaar en begin een gedeelte van de kruidnoten in de koffie te dopen. Laat de vloeistof heel even intrekken en doe de kruidnootjes op de bodem van de glaasjes.
- Doe er een schep van het slagroom/mascarpone mengsel overheen, herhaal weer met kruidnootjes enz.
- Strooi een beetje cacao over de bovenste laag en garneer met enkele kruidnootjes en een paar blaadjes verse munt.
- Je kunt het in de koelkast zetten tot gebruik, maar je kunt het ook meteen serveren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Klik op de pijltjes voor meer foto's.