KookJij

Speculaas tiramisu met gebakken appel

Een tijdje gelden maakte een vriendin me opmerkzaam op dit gerecht op Facebook. en met een lach zei ik dat ik het wel een keertje voor haar zou maken. Dus toen ze langskwam hebben we het als lekkers bij de koffie gehad. De avond ervoor had ik het al gemaakt en hadden we een heel lekker toetje. Toe ik het aan het maken was, deed het me een beetje denken aan Appeltaart-in-een-glaasje-no-bake.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Facebook/tips voor jou/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaas tiramisu met gebakken appel te bereiden

  1. Schil de appel en snijd deze in kleine dobbelsteentjes.
  2. Bak de appel in 35 gr boter. Vergeet niet om tussendoor te roeren. Na een paar minuten voeg je de kaneelsuiker en de gehakte amandelen toe aan het geheel.
  3. Blus af met het water en laat het geheel even kort koken. Zet opzij en laat afkoelen. Ondertussen kun je de crème maken.
  4. Klop de slagroom stijf in een kom. 
  5. In de andere kom meng je mascarpone met suiker en vanillesuiker. 
  6. Voeg de geklopte slagroom toe en meng dit voorzichtig onder de mascarpone. Dit doe je niet met de mixer, maar gewoon met een lepel, spatel of een garde.
  7. Verkruimel de speculaas.
  8. Nu is je dessert klaar om in de glazen gedaan te worden: begin met een laagje crème, dan de stukjes appel en daarop een laagje verkruimelde koekjes. Vervolgens weer crème, appel en speculaas. Je eindigt altijd met een laagje crème.
  9. Zet de tiramisu een nacht in de koelkast (of tenminste enkele uren om de smaak optimaal tot zijn recht te laten komen)
  10. Voor het serveren strooi je er een laagje cacao overheen. Je kunt als je wilt nog een stukje speculaas in de crème steken, dit maakt het extra feestelijk.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Deze variant is zonder rauw ei of alcohol, dus ook geschikt voor (kleine) kinderen, zwangeren en ouderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst