Recept
« Terug naar recepten
Gebakken rijst met appel en kaneel
PT10M
Gebakken rijst met appel en kaneel
Heb je een restje rijst? Maak dan eens dit lekkere hapje. Lekker met geraspte appel, kaneel en custard.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
recept van mijn schoonzusje
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken rijst met appel en kaneel te bereiden
- Appels schillen, klokhuis verwijderen en grof raspen. Appelrasp op smaak maken met vanillesuiker, suiker en kaneel.
Roer de custard of paneermeel erdoor. - Smelt 10 gram boter in een kleine koekenpan. Doe hierin eerste de helft van de rijst. Dan een laag appelrasp.Dan de rest van de rijst. Leg hierop de rest van de boter in dunne plakjes. Dek de koekenpan af met een deksel.
- Laat de rijst op een laag vuur zachtjes lichtbruin worden aan de onderkant. Na plm. 15 minuten heb je een heerlijke rijstkoek met een knapperige korst.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker bij de lunch of als toetje na een lichte maaltijd