Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met appel en rozijnen
PT30M
Tiramisu met appel en rozijnen
Niet zoveel in mijn voorraad maar wel een bakje mascarpone dat op moest
en de rest van de ingrediënten "toevallig" ook in huis.
Dit dessert is een heerlijke combi van tiramisu en appeltaart. De kans is
groot dat Italianen zich rotlachen maar wij vinden het heerlijk. Er zit geen
rauw ei in en als je het koffie/Calvados mengsel vervangt door appelsap is
het ook geschikt voor kinderen en zwangeren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met appel en rozijnen te bereiden
- Schil de appels en snij ze in stukjes
- Verhit de boter en bak hierin de appel. Voeg rozijnen, suiker, citroensap en kaneel toe en laat het een paar minuutjes pruttelen. Laat het vrijgekomen vocht inkoken (je kunt het ook een beetje binden).
- Voeg de vanillesuiker toe aan de slagroom en klop dit niet helemaal stijf.
- Doe de mascarpone erbij en klop het goed door elkaar tot een glad geheel.
- Zet de espresso en voeg er een scheutje Calvados aan toe. Schenk het in een platte schaal en doop de helft van de lange vingers enkele seconden in het mengsel en leg ze op de bodem van een schaal.
- Schep hier de helft van het roommengsel op en doe er 2/3 van het appelmengsel overheen.
- Dan herhaal je weer met in koffie/Calvados gedoopte lange vingers, de andere helft van het roommengsel en de rest van het appelmengsel.
- Strooi er een handvol amandelschaafsel overheen en een beetje kaneel.
- Laat de tiramisu nog tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.