KookJij

Tiramisu met appel en rozijnen

Niet zoveel in mijn voorraad maar wel een bakje mascarpone dat op moest en de rest van de ingrediënten "toevallig" ook in huis. Dit dessert is een heerlijke combi van tiramisu en appeltaart. De kans is groot dat Italianen zich rotlachen maar wij vinden het heerlijk. Er zit geen rauw ei in en als je het koffie/Calvados mengsel vervangt door appelsap is het ook geschikt voor kinderen en zwangeren.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tiramisu met appel en rozijnen te bereiden

  1. Schil de appels en snij ze in stukjes
  2. Verhit de boter en bak hierin de appel. Voeg rozijnen, suiker, citroensap en kaneel toe en laat het een paar minuutjes pruttelen. Laat het vrijgekomen vocht inkoken (je kunt het ook een beetje binden).
  3. Voeg de vanillesuiker toe aan de slagroom en klop dit niet helemaal stijf.
  4. Doe de mascarpone erbij en klop het goed door elkaar tot een glad geheel.
  5. Zet de espresso en voeg er een scheutje Calvados aan toe. Schenk het in een platte schaal en doop de helft van de lange vingers enkele seconden in het mengsel en leg ze op de bodem van een schaal.
  6. Schep hier de helft van het roommengsel op en doe er 2/3 van het appelmengsel overheen.
  7. Dan herhaal je weer met in koffie/Calvados gedoopte lange vingers, de andere helft van het roommengsel en de rest van het appelmengsel.
  8. Strooi er een handvol amandelschaafsel overheen en een beetje kaneel.
  9. Laat de tiramisu nog tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst