Recept
« Terug naar recepten
Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer
PT15M
Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer
Ik gebruik hier lege (jam)potjes voor. Het ziet er niet alleen leuk uit maar is
ook praktisch omdat je de potjes kunt afsluiten met het dekseltje zolang het
in de koelkast moet staan.Je kunt natuurlijk in plaats van peren ook appels
gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trifle met stroopwafel, mascarponeroom en peer te bereiden
- Breek of snijd 1 stroopwafel in kwarten en houd apart. Verkruimel de andere 3 stroopwafels grof.
- Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker (of extract) stijf. Voeg de mascarpone toe en klop snel tot een luchtige room.
- Schil en snij de peren in blokjes. Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en bak de peren goudbruin terwijl je 1 eetlepel suiker en ½ tl kaneel toevoegt en laat karameliseren. Laat de peer vervolgens afkoelen voor je hem op het toetje doet.
- Maak nu de laagjes van de trifle in de potjes: begin met kruimels stroopwafel (houd een beetje apart), leg daar de gebakken peren op, bedek met een laag mascarponeroom en bestrooi met de rest van de stroopwafelkruimels en geroosterde amandelen.
- Draai het deksel op de potjes en zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Vlak voor het serveren haal je de potjes uit de koelkast, draai het dekseltje eraf en steek een kwart stroopwafel in elk potje.