Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone appeltaart met koekjesbodem
PT30M
Mascarpone appeltaart met koekjesbodem
Een heerlijke en snelle variant op een "gewone" appeltaart.
Doordat de bodem van koekjes (speculaas) is kun je deze taart heel
gemakkelijk glutenvrij maken omdat de overige ingrediënten van zichzelf al
glutenvrij zijn.
Lekker om in elke punt taart een stukje koek te steken. Ook lekker om
met geroosterde noten te garneren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone appeltaart met koekjesbodem te bereiden
- Verkruimel de koekjes, smelt de boter en roer deze goed door elkaar.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm en stort hierop het koekmengsel. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. En zet het een kwartiertje in de koelkast.
- Verwarm een klontje boter in een pan en bak hierin de geschilde en in stukjes gesneden appel. Voeg eerst 1 lepel suiker en 1 tl speculaaskruiden toe. Schep alles goed door elkaar en voeg daarna een scheutje Calvados toe. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes bakken en laat het daarna afkoelen.
- Klop de slagroom met 2 el suiker stijf en meng er de mascarpone doorheen.
- Voeg de afgekoelde appelstukjes toe en meng alles goed door elkaar. Stort de massa op de koekjesbodem in de springvorm en strijk alles glad. Zet de taart ongeveer 4 uur in de koelkast (ik maak hem meestal 1 dag van te voren al).
- Haal voorzichtig de ring van de springvorm af en snijd de taart in stukken. Garneer met stukjes koek en/of geroosterde noten.