Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met cantuccini en sinaasappel
PT30M
Tiramisu met cantuccini en sinaasappel
Ik wilde Tiramisu maken omdat ik nog een pot mascarpone in de koelkast
had staan. Echter geen lange vingers in huis maar wel een pak cantuccini.
De proef op de som genomen en het resultaat was eigenlijk nog lekkerder
dan met lange vingers.
Je hebt meerdere soorten cantuccini o.a. met chocolade stukjes en met
amandel. Ik heb die met amandel gebruikt. Voor de topping heb ik
geschaafde pure chocolade gebruikt omdat ik dat zelf het lekkerste vind. Je
kunt er natuurlijk ook gewoon cacao over strooien.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met cantuccini en sinaasappel te bereiden
- Maak 100 ml espresso en laat deze afkoelen, voeg daar dan de Cointreau aan toe.
- Doe de suiker bij de slagroom en klop deze lobbig (half stijf).
- Schep de mascarpone erdoor.
- Voeg het sinaasappelrasp en het sap toe en mix alles tot een gladde massa.
- Dompel de cantuccini in het espresso/Cointreau mengsel zodat de koekjes wat van de vloeistof op kunnen zuigen en leg ze op de bodem van een dessert glas.
- Schep er het mascarpone mengsel op en garneer met de geschaafde chocola (cacao) en een schijfje ontvelde sinaasappel.