Recept
« Terug naar recepten
Romige kwarktaart met cranberry compote
PT30M
Romige kwarktaart met cranberry compote
Een kwarktaart op verjaardagen is meestal 1 van de favorieten hier in huis.
Het fijne ervan is dat je enorm kunt variëren met eigenlijk alles wat je maar
lekker vind. En met een jarige in december kwam deze keer dus de variant
met cranberry's op tafel. Als je liever geen alcohol gebruikt of als er
kinderen mee eten kun je de Cointreau gewoon weglaten. Ik heb deze taart
met (glutenvrije) lange vingers gemaakt maar je kunt natuurlijk ook voor een
andere bodem kiezen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige kwarktaart met cranberry compote te bereiden
- Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen.
- De helft van het sap en de rasp in een pan met de gewassen cranberry's, 100 gram suiker en een scheutje Cointreau ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot een mooie stevige compote. De compote af laten koelen.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
- Verdeel de lange vingers over de bodem van de springvorm, breek er eventueel een paar in stukjes om de hoekjes mee op te vullen.
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm het sap van ½ sinaasappel (eventueel met een beetje water of Cointreau) en los de uitgeknepen gelatine erin op en roer dit goed door.
- Klop de slagroom met de suiker (50 gram) stijf.
- Meng de kwark en de slagroom door elkaar en voeg het sinaasappelsap met de gelatine er in een dun straaltje aan toe. Voeg daarna ook de geraspte sinaasappelschil toe. Goed mengen.
- Giet dit mengsel voorzichtig uit over de lange vingers. (Als je dit te snel doet kunnen de lange vingers naar boven komen drijven)
- Laat de taart tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
- Vlak voor het serveren de cranberry compote over de taart verdelen.