Deze manier van conserveren van cranberry’s is ideaal om er een langere tijd plezier van te hebben. Verse cranberry’s zijn er eigenlijk alleen in de periode rond kerstmis maar uit de diepvries zijn ze vrijwel het hele jaar door wel verkrijgbaar.
Cranberry’s zijn niet alleen lekker maar bovendien ook nog eens super gezond. Nog een reden temeer om ze vaker te eten.
De sinaasappel en Grand Marnier geven de jam een heerlijke touch.
Recept
« Terug naar recepten
Cranberry jam met sinaasappel en Grand Marnier
PT20M
Cranberry jam met sinaasappel en Grand Marnier
Een heerlijke (winterse) jam die niet alleen bedoeld is voor op een cracker of
broodje. Het is ook heerlijk bij wild, paté, kaas en in sauzen en dressings.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cranberry jam met sinaasappel en Grand Marnier te bereiden
- Was de cranberry's en doe ze met aanhangend water in de pan.
- Rasp eerst de schil en pers de sinaasappel daarna uit.
- Voeg het sap de rasp, de suiker en de Grand Marnier toe aan de cranberry's en breng dit allemaal samen aan de kook, laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer het geheel met een staafmixer.
- Vul goed schoongemaakte potten (heet water met soda of vaatwasser) met de jam, eventueel met behulp van een trechter.
- Draai de het deksel op de potjes en zet ze ongeveer 10 minuten ondersteboven zodat ze goed vacuüm trekken.
- Laat de potten verder afkoelen en bewaar ze op een koele donkere plek.