Recept
« Terug naar recepten
Blauwe bessenjam met sinaasappel en Cointreau
PT20M
Blauwe bessenjam met sinaasappel en Cointreau
Hier in de omgeving worden veel blauwe bessen geteeld en met een paar
kilo blauwe bessen rechtstreeks van de teler valt een heleboel leuks en
lekkers te maken. Deze heerlijke jam is een van onze nieuwe favorieten.
De jam is niet alleen lekker op een boterham of een cracker maar ook zeer
goed geschikt bij een kaasplankje.
Je kunt ipv Cointreau ook Grand Marnier gebruiken. En gebruik je liever
geen alcohol, neem dan het sap en rasp van 2 sinaasappels.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe bessenjam met sinaasappel en Cointreau te bereiden
- Was de bessen en doe ze met het aanhangende water in een pan.
- Boen de sinaasappel goed schoon, rasp het zest van de schil en pers het sap uit de sinaasappel.
- Voeg dit samen met de geleisuiker en de Cointreau toe aan de bessen.
- Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuutjes doorkoken. Stamp de bessen een beetje fijner met een stamppotstamper. (Je kunt de massa ook pureren met een staafmixer als je van heel fijn houd).
- Vul de goed schoongemaakte potten (met sodawater of in een vaatwasser) met behulp van een trechter en draai het deksel goed strak dicht. Zet de potjes jam eerst 10 minuten op zijn kop.
- Daarna kun je ze omdraaien en op een koele en donkere plaats bewaren. (ik bewaar ze altijd in mijn kelder).
- Als een pot eenmaal is geopend kun je deze het best in de koelkast bewaren. Schep de jam er altijd met een schoon lepeltje uit.