Recept
« Terug naar recepten
Blauwe bessen/aardbeienjam met aardbeien likeur en citroen
PT20M
Blauwe bessen/aardbeienjam met aardbeien likeur en citroen
Een combinatie die erg lekker is. Dat is niet zo moeilijk want blauwe bessen
en aardbeien laten zich allebei heel makkelijk combineren. Ik heb citroen
toegevoegd omdat het daar lekker fris van wordt en aardbeienlikeur omdat
het dan nog lekkerder is.
TIP: Deze jam is ook erg lekker om in een dressing te gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe bessen/aardbeienjam met aardbeien likeur en citroen te bereiden
- Was de bessen en de aardbeien en snij de aardbeien in kleine stukjes.
- Doe ze samen met het aanhangende water in een pan.
- Boen de citroen goed schoon en rasp het zest van de schil, pers de citroen uit en voeg dit samen met de suiker en de aardbeienlikeur aan het geheel toe.
- Breng de massa aan de kook en laat dit 10 minuten koken terwijl je ondertussen goed blijft roeren. Stamp de massa fijn met een stamppotstamper of gebruik een staafmixer voor een extra fijn geheel.
- Vul goed schoongemaakte potten (heet sodawater of vaatwasser) met de hete jam, met behulp van een trechter, en draai de deksels goed strak dicht.
- Zet de gevulde potten 10 minuten op zijn kop. daarna kun je ze weer omkeren en verder af laten koelen.
- Bewaar ze op een koele en donkere plek bijvoorbeeld in een kelder. Bewaar geopende potten in de koelkast en schep de jam er altijd uit met een schoon lepeltje.