Recept
« Terug naar recepten
Rode bessen/aardbeienjam
PT30M
Rode bessen/aardbeienjam
Met rode bessen struiken in de tuin wordt je vanzelf creatief. Omdat ze hier
thuis de gewone rode bessenjam wel een beetje gehad hebben, en omdat
de combinatie rode bes/aardbei mij wel lekker leek, heb ik de proef op de
som genomen. Deze heerlijke jam was het resultaat.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode bessen/aardbeienjam te bereiden
- Ris de bessen van de trosjes en was ze, was de aardbeien doe de kroontjes eraf en snij ze in stukjes.
- Doe de vruchten met het aanhangende water in de pan, voeg de suiker, citroensap en de likeur toe.
- Breng het aan de kook en roer de massa goed door. Laat het ongeveer 5 minuutjes koken.
- Vul de (goed schoongemaakte) potten met behulp van een trechter, draai de deksel goed vast en zet de potjes ongeveer 10 minuten ondersteboven. Daarna kun je ze omdraaien en verder af laten koelen.
- Bewaar ze op een donkere en koele plek. Een geopende pot bewaar je in de koelkast en je kunt het beste elke keer
- een schoon lepeltje gebruiken om er wat jam uit te scheppen.