Recept
« Terug naar recepten
Blauwe bessenjam met appel en citroen
PT20M
Blauwe bessenjam met appel en citroen
Een beetje appel en het sap van een citroen maken blauwe bessenjam niet
alleen heel erg lekker het heeft ook nog eens als voordeel dat het een
gelerende werking heeft zodat je minder suiker hoeft toe te voegen.
Bovendien is deze jam nog voor veel meer doeleinden geschikt dan alleen
voor op een boterham. Bijvoorbeeld als basis voor sauzen en dressings, bij
een kaasplankje, op pannenkoeken of als vulling voor cupcakes, muffins,
scones of een taart.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe bessenjam met appel en citroen te bereiden
- Zorg dat de potten goed schoon zijn (vaatwasser of heet afwassen in sodawater) en dat de deksels goed sluiten.
- Was de bessen en doe ze met het aanhangende water in een ruime pan.
- Schil de appel en snij deze in kleine stukjes.
- Voeg deze samen met de uitgeperste citroen en de suiker toe aan de bessen en roer alles goed door elkaar.
- Breng dit al roerend aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Schep de jam heet in de potten tot net onder de rand, met behulp van een trechter. Doe er meteen de deksel op, zorg hierbij dat de hals goed schoon is, en zet de pot op zijn kop.
- Na ongeveer 10 tot 15 minuten kun je de potten omkeren. De jam wordt pas stevig nadat hij is afgekoeld.