Recept
« Terug naar recepten
Blauwe bessenjam met limoen en limoncello
PT20M
Blauwe bessenjam met limoen en limoncello
Hier in de omgeving stikt het van de blauwe bessen dus elk jaar in de
blauwe bessentijd probeer ik weer nieuwe combinaties uit. Dit is er eentje
van. De frisheid van de limoen en de limoncello combineren erg goed met
de fruitige blauwe bessen.
Niet alleen lekker op een boterham of cracker, ook prima bij een
kaasplankje of voeg eens een schep van deze lekkere jam toe aan een
smoothie.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe bessenjam met limoen en limoncello te bereiden
- Doe de gewassen blauwe bessen in een grote pan en voeg een glaasje water toe, breng het aan de kook.
- Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg beiden toe aan de blauwe bessen.
- Giet de limoncello erbij en laat het geheel 5 tot 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Prak de vruchtenmassa eventueel fijn met een pureestamper.
- Voeg de suiker toe en laat de massa nog 5 minuutjes doorkoken.
- Schep de hete jam in schone potten en draai het deksel en strak op.
- Zet de potten ongeveer 10-15 minuten op de kop en draai ze dan om. Check even of ze vacuüm zijn. En bewaar ze op een koele donkere plaats. Geopende potten bewaar je in de koelkast.