Recept
« Terug naar recepten
Blauwe bessen/bramenjam met Crème de cassis en limoen
PT20M
Blauwe bessen/bramenjam met Crème de cassis en limoen
Blauwe bessen als streekproduct en bramen geplukt van de overhangende
struiken van de buren leveren samen weer een lekker jammetje. Even in
mijn drankvoorraad kijken wat erbij past. Hmmm Crème de cassis leek me
wel lekkerder om toe te voegen dan gewoon water. Nog een limoen voor
wat frisheid. Zo gezegd zo gedaan en met deze heerlijke jam als resultaat.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe bessen/bramenjam met Crème de cassis en limoen te bereiden
- Was de bessen en bramen en doe ze samen met het aanhangende water in een pan.
- Boen de limoen goed schoon, rasp het zest eraf en pers de limoen uit. Voeg dit samen met de suiker en Crème de cassis toe aan de vruchten.
- Kook dit geheel ongeveer 10 minuten en stamp het een beetje fijner met een stamppotstamper. (staafmixer kan ook als je van fijner houdt).
- Vul goed schoongemaakte potjes (heet sodawater of vaatwasser) met behulp van een trechter en draai de deksels strak dicht. Zet de potjes ongeveer 10 minuten op zijn kop.
- Daarna kun je ze weer omdraaien en verder af laten koelen. Bewaar de poten op een koele en donkere plek (bijvoorbeeld in een kelder).
- De geopende pot kun je het beste in de koelkast bewaren en schep de jam er altijd uit met een schoon lepeltje.