Bewaar de potten jam bij voorkeur in de kelder of op andere koele donkere plaats.
Geopende potten dienen in de koelkast bewaard te worden en zijn na opening nog beperkt houdbaar.
Recept
« Terug naar recepten
Bramenjam (Basisrecept)
PT20M
Bramenjam (Basisrecept)
De braamstruiken van onze buren produceren dit jaar overvloedig en alles wat aan onze kant hangt is voor ons. Bij de nagerechten, op een vlaai maar nog steeds hangen de takken overvol. Tijd dus om ook maar eens
wat jam te maken. Ik ben begonnen met dit basisrecept zoals ik ook wel eens rode bessenjam heb gemaakt. Omdat ikzelf niet zo van het hele zoete
houd heb ik dus gekozen voor deze frissere variant.
Zorg ervoor dat de potten en deksels goed schoon zijn door ze met heet sodawater of in de vaatwasser te wassen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bramenjam (Basisrecept) te bereiden
- Doe een klein bodempje water in de pan en doe daar de gewassen bramen in.
- Meng de suiker en het citroensap erdoorheen en laat het 5 tot 10 minuten doorkoken.
- Vul de potten tot net onder de rand, liefst met behulp van een trechter zodat de randen goed schoon blijven.
- Draai de potten goed dicht en zet ze 5 minuten op de kop.
- Daarna zet je de potten weer recht en pas als ze volledig afgekoeld zijn zul je merken dat de jam pas stevig wordt.