Bewaar de potten jam bij voorkeur in de kelder of op andere koele donkere plaats.
Geopende potten dienen in de koelkast bewaard te worden en zijn na opening nog beperkt houdbaar.
Recept
« Terug naar recepten
Bramenjam met appel
PT20M
Bramenjam met appel
De bramenstruiken van onze buren geven ook aan onze kant meer bramen dan we kunnen consumeren. Omdat ik het zonde vind dat ze allemaal wegrotten bedenk ik elke keer weer iets anders waarin ik ze kan gebruiken.
Zo kwam ik ook op het idee om naast de gewone basis bramenjam deze variant met appel te maken. Het best kun je een friszure appel nemen (bijvoorbeeld een soort dat je ook voor appelmoes gebruikt). Je kunt een goudrenet nemen of desnoods een Granny Smith maar snij dan wel kleine stukjes want die kookt niet tot
moes.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bramenjam met appel te bereiden
- Doe een klein bodempje water in de pan en doe daar de gewassen bramen en de appelstukjes in.
- Meng de suiker, citroensap, citroenrasp en fijngesneden munt erdoorheen en laat het 10 tot 15 minuten doorkoken.
- Vul de potten tot net onder de rand, liefst met behulp van een trechter zodat de randen goed schoon blijven.
- Draai de potten goed dicht en zet ze 5 tot 10 minuten op de kop.
- Daarna zet je de potten weer recht en pas als ze volledig afgekoeld zijn zul je merken dat de jam pas stevig wordt.
Kim zegt: