Recept
« Terug naar recepten
Bramenjam met limoen en munt
PT20M
Bramenjam met limoen en munt
Laatst kreeg ik een restaurant bij een kaasplankje een huisgemaakte
bramenjam. Nu de bramen weer voor het grijpen zijn kreeg ik het idee om
een poging te doen om deze jam na te maken.
Ik had nog onthouden dat het me opviel dat er een hele frisse smaak aan
de jam zat dus heb ik limoenrasp en limoensap toegevoegd aan de jam.
Om het geheel nog een tintje frisser te krijgen heb ik een handvol
muntblaadjes gebruikt. Ook heb ik nog een "drupje" bramenlikeur
toegevoegd maar dat is niet perse noodzakelijk. Een glaasje water of wat
bessensap kan ook prima.
Wel is het aan te raden om de geleisuiker "speciaal" te gebruiken omdat die
een stuk minder zoet is dan "gewone" geleisuiker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bramenjam met limoen en munt te bereiden
- Doe de gewassen bramen in een grote pan en voeg een glas water (of sap) toe.
- Doe het rasp en sap van de limoenen erbij en de fijngesneden munt.
- Optioneel: giet er een scheut likeur bij.
- Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken en maak de bramen indien nodig fijn met een pureestamper. (Ik laat de pitjes altijd gewoon zitten).
- Voeg de suiker toe en roer deze goed door de massa.
- Laat het nog enkele minuutjes zachtjes doorkoken en vul de brandschone potjes met behulp van een trechter zorg dat de randen van de potjes goed schoon blijven. Doe het deksel erop en draai het goed strak dicht.
- Zet de potjes nog 10-15 minuten op z'n kop, draai ze om en controleer of ze vacuüm.
- Bewaar de potjes op een koele en donkere plek en als ze geopend zijn in de koelkast.