Recept
« Terug naar recepten
Perenjam met kaneel
PT45M
Perenjam met kaneel
Elk seizoen zijn eigen jam en zo komen dus ook de peren aan de beurt.
Door toevoeging van een kaneelstokje, citroen en een glas zoete witte wijn
krijg je een heerlijke perenjam. Weer eens wat anders dan anders.
Hou er rekening mee dat deze jam wat langer moet koken dan de
gebruikelijk jams van zacht fruit. Je kunt op het laatst (voordat je de suiker
erbij doet) even meehelpen door met een stamppotstamper de massa fijn te
stampen. Als je het liever heel fijn hebt kun je beter de staafmixer
gebruiken.
Het komt weleens voor dat de deksels niet meteen "klikken" als ik de
jampotten omdraai. Ik zet ze dan vaak een tijdje in de koelkast en als ik ze
er dan later weer uithaal zijn ze altijd vacuüm.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perenjam met kaneel te bereiden
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes.
- Doe ze in een ruime pan en voeg de wijn, kaneelstok, citroensap en rasp toe. Kook dit ongeveer 20 minuten (voeg indien nodig nog een beetje water of wijn toe )tot de peren gaar genoeg zijn en stamp ze tot moes.
- Voeg de suiker toe en kook het geheel nog enkele minuten zodat de suiker goed kan oplossen.
- Vul de goed schoongemaakte (heet sodawater of vaatwasser) potten tot net onder de rand, liefst met behulp van een trechter zodat de randen goed schoon blijven.
- Draai de potten goed dicht en zet ze 5-10 minuten op de kop.
- Daarna zet je de potten weer recht en pas als ze volledig afgekoeld zijn zul je merken dat de jam pas stevig wordt.