Recept
« Terug naar recepten
Reerug uit de oven met sinaasappelsaus en vijgen
PT60M
Reerug uit de oven met sinaasappelsaus en vijgen
Ik heb er deze keer voor gekozen om de reerug een half uurtje in de oven
te laten garen op 180 graden. Het vlees is dan mooi, maar niet te lang,
gegaard en superlekker. Ik kies er bewust voor om het vlees op het bot te
garen omdat het naar mijn idee ten goede komt aan de smaak van het
vlees. Het vergt dan wel enige kunst om het vlees mooi van het bot te
snijden. Om toch niets verloren te laten gaan gebruik ik het botgedeelte van
de rug erna om een bouillon mee te trekken (no waste) waar je dan
vervolgens weer een heerlijke soep van kunt maken of in kunt vriezen als
fond.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reerug uit de oven met sinaasappelsaus en vijgen te bereiden
- Doe de wijn, de sinaasappelrasp en het sap, de suiker en de wildfond in de steelpan en kook tot de helft in. Als het niet genoeg inkookt kun je de saus ook een beetje binden.
- Snij de vijgen in partjes en voeg ze toe. Zet de saus opzij.
- Smelt de boter in een pan (die ook in de oven kan) met de knoflook en rozemarijn. Strooi peper en zout over het vlees en braad de reerug rondom bruin.
- Plaats de pan 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Haal de reerug uit de oven en laat 10 minuten rusten.
- Giet een beetje van het braadvocht bij de saus in de steelpan en verwarm zachtjes weer op. Leg de reerug op een mooie schaal en giet er de saus met vijgen over.