KookJij

Rode bessenjam met kaneel en likeur (of sap)

Als je weer eens wat anders wilt dan de basis rode bessenjam (of aalbessenjam) dan is dit een heerlijk alternatief. Een vleugje kaneel geeft de jam een tikje een kruidige smaak en de likeur (ik heb 'Red fruit' van Coebergh gebruikt) geeft het geheel net een beetje meer pit. Als je liever geen alcohol gebruikt kun je ook bessensap nemen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode bessenjam met kaneel en likeur (of sap) te bereiden

  1. Haal de bessen van de trosjes en was ze.
  2. Kook de bessen samen met de likeur (sap) en de kaneel ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de suiker toe en kook het geheel nog eens 5 minuten.
  4. Doe de jam in schone potten, draai ze goed dicht en zet ze ongeveer 10 minuten op zijn kook. Draai ze daarna om en let er goed op dat het deksel vacuüm is. (Mag niet meer klikken als je er in het midden op duwt.)
  5. Bewaar ze bij voorkeur op een koele en donkere plaats (kelder).

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Behalve op de boterham of op een cracker is deze jam ook heel erg lekker in een vlees- of wildstoofschotel of bij een kaasplankje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst