Recept
« Terug naar recepten
Rode bessenjam met sinaasappel en Grand Marnier
PT20M
Rode bessenjam met sinaasappel en Grand Marnier
Ideaal recept als je zelf bessenstruiken hebt en je niet meer weet wat je ermee aan moet. De Grand Marnier kun je ook vervangen door Cointreau en als je liever
geen alcohol gebruikt dan kun je het ook weglaten want door het
sinaasappelsap heb je al voldoende vocht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode bessenjam met sinaasappel en Grand Marnier te bereiden
- Maak de bessen schoon, was ze en doe ze in een grote pan.
- Rasp de schil van de sinaasappel, pers ze uit en doe het rasp, het sap en het vruchtvlees bij de bessen in de pan.
- Doe ook de Grand Marnier erbij het laat het geheel ongeveer 5 minuten doorkoken.
- Voeg de suiker toe en laat dit nog een paar minuutjes doorkoken zodat de suiker goed oplost en het schuim weg is.
- Doe de hete jam in schone potten, draai het deksel erop en zet ze 5 tot 10 minuten op zijn kop.
- Draai ze daarna om en verzeker je ervan dat de potten vacuüm zijn (deksel mag niet meer klikken).
- Plak een sticker op de pot of hang er een kaartje aan met het soort jam en datum of jaar van bereiding. en bewaar de potten op een koele en donker plaats (bij voorkeur in de kelder).
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker op brood of een cracker maar ook in stoofschotels en bij een kaasplankje, paté of in een salade.