Recept
« Terug naar recepten
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
PT20M
Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier
Het is weer rabarbertijd en de stelen schieten vanzelf weer uit de grond. Ik
had er nog nooit eerder jam mee gemaakt dus dat wilde ik ook wel eens
zelf proberen en omdat ik rabarber uit eigen tuin heb is het dus leuk om er
weer eens iets anders mee te maken dan de standaard recepten.
Ik heb er een scheutje Grand Marnier in gedaan als "finishing touch" maar
gebruik je liever geen alcohol dan kun je het ook gewoon weglaten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarberjam met sinaasappel, munt en Grand Marnier te bereiden
- Snij de boven en onderkant van de rabarber, neem de draden tegelijkertijd mee af en snij de rabarber in stukjes. Was de rabarber en doe de stukjes met een bodempje water in een pan (neem het liefst een grote pan want het kan nogal spetteren).
- Rasp de Sinaasappel en pers de sinaasappel uit, Doe het rasp en het sap beiden in de pan bij de rabarber.
- Doe de takjes munt en de Grand Marnier erbij en kook net zolang tot de rabarberstukjes gaar zijn en uiteenvallen. (Goed doorroeren).
- De munttakjes er weer uithalen.
- De Geleisuiker erbij doen en goed doorroeren, na 4 minuutjes koken de jam in schone potjes doen en 10 minuutjes op de kop zetten.