KookJij

Kruidige rabarberjam (kaneel, steranijs, vanille en citroen)

Met genoeg rabarber in de tuin weer een andere jam gemaakt met kaneel, steranijs, vanille en citroen als extra smaakmakers. Ik gebruik altijd geleisuiker "speciaal", dan heb je de helft minder suiker nodig dan de "normale" geleisuiker.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige rabarberjam (kaneel, steranijs, vanille en citroen) te bereiden

  1. Snij de boven en onderkant van de rabarber, neem de draden tegelijkertijd mee af en snij de rabarber in stukjes. Was de rabarber en doe de stukjes met een bodempje water in een pan (neem het liefst een grote pan want het kan nogal spetteren).
  2. Doe het kaneelstokje en de vanillepeul met de pulp bij de rabarber, rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit, Doe het rasp en het sap beiden in de pan bij de rabarber. Roer alles goed door elkaar en voeg ook de steranijs toe.
  3. Laat dit geheel ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken.
  4. Voeg de geleisuiker toe en roer het goed door. Laat het nog ongeveer 5 minuutjes koken. Haal het kaneelstokje, vanillepeul en steranijs er weer uit en doe dan de jam in schone potjes.
  5. Zet ze zo'n 10 minuutjes op zijn kop zodat ze vacuüm trekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst