Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel
PT60M
Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel
Stoofpeertjes had ik al eens eerder met glühwein gemaakt maar dat was
een rechttoe rechtaan recept. Deze keer heb ik daar
nog wat sinaasappel, Grand Marnier en specerijen zoals; kaneel,
kruidnagel en steranijs aan toegevoegd. Zoveel heerlijke smaakjes dat je
niet eens suiker hoeft toe te voegen.
Boen de sinaasappel wel goed schoon (of nog beter neem je biologische) want na het stoven kun je die met
schil en al opeten.
Gooi het sap zeker niet weg want dat is je glühwein, al is inmiddels de
alcohol er natuurlijk wel uit.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel te bereiden
- Giet de glühwein in de pan. Boen de sinaasappel goed schoon, snij deze in stukjes en doe deze in de pan bij de wijn. Voeg kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en de Grand Marnier toe.
- Schil de stoofpeertje leg ze in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook ze op een klein pitje ongeveer een uur tot ze zacht zijn.