Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes in karamel-wijnsaus
PT60M
Stoofpeertjes in karamel-wijnsaus
Suiker karamelliseren. Wijn, kaneelstokje, stukje
sinaasappelschil en 1 1/2 dl water erbij. Partjes schoongemaakte stoofpeer in de vloeistof garen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande (AH)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes in karamel-wijnsaus te bereiden
- Sinaasappel goed wassen. 1/4 deel van de sinaasappel dun schillen (zonder wit). Van de rest van de schil met de citroentrekker slietjes maken of met een scherp mesje hele dunne reepjes schil snijden.
- In pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt heel langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (=karamelliseren).
- Wijn, kaneelstokje, stukje sinaasappelschil en 1 1/2 dl water toevoegen. Vloeistof zachtjes aan de kook brengen (roeren).
- Intussen peertjes schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
- Peertjes in vloeistof leggen en plm.1 uur zachtjes stoven.
- Peertjes uit stoofvocht halen. Kaneelstokje en sinaasappelschil eruithalen en weggooien.
- Stoofvocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes plm. 3 minuten inkoken.
- Saus over peertjes gieten.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Stoofpeertjes zijn heerlijk als bijgerecht maar ook als nagerecht met een bolletje kaneelijs. Deze stoofperen smaakten ook bijzonder lekker bij rodekool met een plakje varkensfricandeau.