Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes met port
PT90M
Stoofpeertjes met port
Een heerlijk stoofpeertjes met port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes met port te bereiden
Bind in een gaasje (16tje) een kaneelstokje, wat kruidnagels, een paar jeneverbessen, een laurierblaadje en een vanilllestokje waaruit het merg is geschrapt, merg gewoon bij de peren doen, niet in het gaasje.
Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis, zet ze op met 1 fles rode port aangevuld met rode wijn tot ze onderstaan.
Breng aan de kook en laat ze op zeer zacht vuur sudderen tot ze zacht zijn maar niet stukgekookt.
Zeef de peren, vang het vocht op, verwijder het gaasje met kruiden.
Doe het vocht terug in de pan en laat zonodig inkoken tot het wat stroperig is, proef of er suiker bij moet, doe de peren in een schaal en schenk het vocht erover.
Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis, zet ze op met 1 fles rode port aangevuld met rode wijn tot ze onderstaan.
Breng aan de kook en laat ze op zeer zacht vuur sudderen tot ze zacht zijn maar niet stukgekookt.
Zeef de peren, vang het vocht op, verwijder het gaasje met kruiden.
Doe het vocht terug in de pan en laat zonodig inkoken tot het wat stroperig is, proef of er suiker bij moet, doe de peren in een schaal en schenk het vocht erover.
robmar zegt:
Op een koude steen (bv. goed gepoetste vloertegel van de
keukenvloer)uitgieten en tijdens het verdere stollen in partjes van 2 cm vierkant verdelen met een mes.
Na volledige koeling lekkere snoepjes.