KookJij

Kerst: Stoofperen met cranberry's en port

Net als mijn Kerst-cranberry-appelmoes-met-port is een versie met stoofpeertjes dan natuurlijk ook voordehand liggend. En zo ontstond dit recept. Doordat je de cranberry's in de saus pureert krijg je een mooie gebonden saus. Deze saus is bovendien ook erg lekker bij zowel wildgerechten als bij een nagerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerst: Stoofperen met cranberry's en port te bereiden

  1. Schil de peertjes rondom en zet ze tegen elkaar in de pan.
  2. Voeg de gewassen cranberry's, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en suiker toe en giet de port erbij.
  3. Voeg water toe totdat de peertjes onder staan (ongeveer ½ liter) en kook ze in een klein uurtje gaar.
  4. Doe de peertjes in een schaal en pureer het sap met de cranberry's met een staafmixer fijn en giet het sap over de peertjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst