Recept
« Terug naar recepten
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
PT60M
Kerst: Stoofperen met cranberry's en port
Net als mijn Kerst-cranberry-appelmoes-met-port is een versie met
stoofpeertjes dan natuurlijk ook voordehand liggend. En zo ontstond dit
recept.
Doordat je de cranberry's in de saus pureert krijg je een mooie gebonden
saus. Deze saus is bovendien ook erg lekker bij zowel wildgerechten als bij
een nagerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerst: Stoofperen met cranberry's en port te bereiden
- Schil de peertjes rondom en zet ze tegen elkaar in de pan.
- Voeg de gewassen cranberry's, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en suiker toe en giet de port erbij.
- Voeg water toe totdat de peertjes onder staan (ongeveer ½ liter) en kook ze in een klein uurtje gaar.
- Doe de peertjes in een schaal en pureer het sap met de cranberry's met een staafmixer fijn en giet het sap over de peertjes.