Recept
« Terug naar recepten
Winterse rode kool met verse cranberry's
PT45M
Winterse rode kool met verse cranberry's
Deze heerlijke winterse variant van rode kool hadden wij tijdens ons
Kerstdiner 2016.
Neem gewoon een flinke grote rode kool want het is al gemakkelijk voor te
bereiden en wat over is doe je gewoon in bakjes in de vriezer.
TIP: Heb je geen verse cranberries Neem dan de gedroogde variant of
cranberry compote.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Winterse rode kool met verse cranberry's te bereiden
- Smelt de boter in een ruime braadpan en bak de ui en appel ongeveer 3-4 minuutjes zacht. Schep de rode kool erdoor en schenk het sinaasappelsap erbij.
- Voeg de appelstroop, kaneelstok, kruidnagels, laurier en cranberry's, balsamico azijn, peper en zout toe en laat de kool met het deksel op de pan op laag vuur 30 minuten stoven. Schep de rode kool tijdens het stoven een paar keer om en voeg, indien nodig, nog wat sinaasappelsap of water toe.
- Verwijder de kruidnagels en laurier.