Recept
« Terug naar recepten
Rode kool met glühwein
PT60M
Rode kool met glühwein
Elk najaar als er weer wild en stoofpotten op het menu staan ga ik weer
pannen vol rode kool maken. Ik had ergens gelezen dat een sterrenchef
(Moshik Roth) als geheim ingrediënt glühwein gebruikt in zijn rode kool.
Omdat ik weleens vaker glühwein gebruik om stoofpeertjes mee te maken leek het me wel een goed idee om het ook eens
een keertje met rode kool te proberen. Ik heb de tip meegenomen naar mijn
eigen recept voor rode kool en gemaakt met een glühwein zo uit de fles in
plaats van zelfgemaakte glühwein.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool met glühwein te bereiden
- Verwijder de buitenste bladeren en het middelste harde gedeelte van de rode kool en snij de rest zo fijn mogelijk. Schil de appels en snij ze in blokjes.
- Smelt een beetje boter in een grote pan en voeg eerst de appel en daarna de rode kool toe.
- Doe dan de balsamico, kaneel, laurier, kruidnagels en (geplette) jeneverbessen erbij.
- Voeg de glühwein en de suiker toe, schep alles goed door elkaar en laat het ongeveer 45-60 op een klein vuurtje gaar stoven.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij stoofvlees, wild of een gewone gehaktbal.