Recept
« Terug naar recepten
Rode kool met appel en cranberry's
PT60M
Rode kool met appel en cranberry's
Rode kool met appel en cranberrys is een heerlijke winterse groente bij wild en stoofpotjes. Ook is het uitstekend te combineren met worst, een gehaktbal of karbonaadje.
De cranberrys maken het weer anders dan anders. Heb je geen cranberrys in huis, geen nood ze kunnen ook prima vervangen worden door rozijnen.
Je kunt ook makkelijk een grotere hoeveelheid tegelijk maken en in porties invriezen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool met appel en cranberry's te bereiden
- Breng het water aan de kook en doe de rode kool erin.
- Voeg de suiker, rode wijnazijn, zout, laurier, kruidnagels, en de jeneverbessen toe.
- Doe de appels en de cranberry's erbij.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten op een klein pitje sudderen
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker in combinatie met wild, stoofvlees, sucadelapjes, karbonaadjes, gehaktbal en worst.