TIP: Je kunt het beste de salade al een dag van te voren maken want dan wordt de kool wat zachter en kan de dressing goed intrekken.
Recept
« Terug naar recepten
Coleslaw van rode kool
PT30M
Coleslaw van rode kool
Een heerlijke variant op de Amerikaanse coleslaw die ik wel vaker maak.
Deze coleslaw vond ik beter passen bij de Pulled pork van wild zwijn omdat
ik rode kool sowieso lekker vind in de winter en bij wildgerechten.
Ik heb de kool zelf heel fijngesneden maar als je een mandoline of
Keukenmachine hebt dat is het natuurlijk helemaal een fluitje van een cent.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coleslaw van rode kool te bereiden
- Snij de rode kool zo fijn mogelijk en doe ze in een kom.
- Snij de wortel in fijne reepjes en de appel (met schil, klokhuis eruit) in stukjes en voeg deze beide toe aan de rode kool. - Voeg de noten en de cranberrys toe en schep alles door elkaar.
- Maak de dressing en giet deze over de salade.
- Meng alles goed door elkaar.
- Je kunt de salade het best een dag van te voren maken zodat de kool al wat zachter wordt.