KookJij

Beenham met Cranberrysaus

Op deze manier wordt een gewoon beenhammetje opeens bijzonder. Het is eigenlijk heel weinig werk want als je de saus hebt gemaakt en over de beenham hebt gekieperd doet de oven de rest. Je hebt dan tijd genoeg over om aan de rest van je diner te besteden. De cranberrysaus is fris, licht gezoet en met het typische bittertje van de cranberry's. Als je de saus zoeter wilt kun je meer honing of eventueel een beetje suiker toevoegen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beenham met Cranberrysaus te bereiden

  1. Maak eerst de saus: Doe de cranberry's in een pannetje met 1 kopje water, honing, marmelade, peper en het sap van 1 citroen.
  2. Breng dit aan de kook en laat dit 10 minuutjes op een klein pitje zachtjes sudderen, zodat de bessen stuk koken.
  3. Voeg dan de appel rozijnen en noten toe en verwarm dit mee in de saus
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrooi de ham met peper en zout. 
  5. Giet de saus over de beenham en zet dit 1 uur in de oven op 180 graden.
  6. Gebruik bij voorkeur een ovenschaal met deksel of doe aluminium folie over de schaal.
  7. Draai de ham regelmatig om en laat de ham in de saus garen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst