Leuk om ook een beetje historie van deze heerlijke salade te weten.
Het is zo dat tegenwoordig de coleslaw wordt gezien als een typisch Amerikaans gerecht. Dit schijnt echter helemaal niet waar te zijn. De koolsla werd door Nederlandse emigranten naar de "Nieuwe Wereld" gebracht en vanuit New York veroverde de koolsla heel Amerika.
Ik heb al ontzettend veel recepten van coleslaw gezien maar telkens was er wel weer iets wat mij persoonlijk niet beviel. Daarom heb ik een beetje met allerlei ingrediënten gegoocheld en dit was uiteindelijk zoals ik hem goedkeurde.
Recept
« Terug naar recepten
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
PT30M
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Natuurlijk eet je dit niet alleen bij de bbq maar eigenlijk is deze
salade een multifunctioneel bijgerecht.
TIP: Het is erg lekker om de salade een paar uur of zelfs al een dag van te voren te maken, dan wordt de kool iets zachter.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Beetje van internet en een beetje van mezelf.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amerikaanse coleslaw (mijn versie) te bereiden
- Maak eerst de dressing van genoemde ingredienten.
- Snij de kool zo dun mogelijk, snij de bleekselderij in dunne boogjes, snipper de ui fijn, schil de wortel en rasp deze grof.
- Was de appel en verwijder het klokhuis, snij de appel in dunne reepjes (de schil mag eraan blijven)
- Schep alles doorelkaar en voeg ook de pecannoten en de cranberry's toe.
- Schenk de dressing erover en schep alles goed doorelkaar.
- Garneer eventueel met wat peterselie.