Recept
« Terug naar recepten
Couscous met appel en cranberry's
PT20M
Couscous met appel en cranberry's
Van deze heerlijke couscous hebben wij zitten smullen als bijgerecht bij
de Marokkaanse kip die ik had gemaakt.
Het is in 20 minuutjes klaar en is niet alleen warm erg lekker maar kan (de
volgende dag) ook evengoed koud gegeten worden en is zonder een
vleesgerecht ook prima als lunchgerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Leuke recepten (uit eigen keuken en met eigen foto)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met appel en cranberry's te bereiden
- Schil de appels en snijd ze in stukjes. Hak de walnoten grof en snijd de bosui in ringetjes.
- Verwarm een beetje boter in de pan en bak de appeltjes, walnoten, bosui en cranberry's een minuut of vijf in een grote pan.
- Breng water aan de kook (kijk op de verpakking van de couscous welke hoeveelheid) en los het bouillonblokje hierin op. Zet het vuur uit en roer de couscous er door. Laat 5 min wellen. Roer de couscous door het appelmengsel.
- Breng op smaak met honing en komijn.
- Hak de munt fijn en schep deze vlak voor het serveren door de couscous.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker erbij is https://www.kookjij.nl/recepten/marokkaanse-kip-met-sinaasappel-en-ras-el-hanout