Deze overheerlijke bietensalade hadden we heel wat jaren geleden al eens gegeten maar was in het vergeetboek
geraakt. Toen ik weer eens aan het snuffelen was in mijn kookboeken kwam ik deze salade weer tegen. Deze week moest ik snel iets maken en er lagen voorgekookte, gesneden bietjes in de koelkast. Lekker met gebakken aardappeltjes.
Recept
« Terug naar recepten
Griekse bietjessalade met walnotensaus en ei
PT15M
Griekse bietjessalade met walnotensaus en ei
De bietensalade is gemaakt van voorgekookte bietjes. De walnoten worden gemalen met citroensap, olijfolie en honing. De salade wort gegarneerd met hardgekookte eieren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
AH serie: De streekkeukens van Europa / Griekenland (recept wel iets aangepast
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse bietjessalade met walnotensaus en ei te bereiden
- Walnoten met knoflook in Keukenmachine, bakje van de staafmixer of vijzel, fijn malen. Olie er al roerend in een dun straaltje bijschenken. Citroensap en honing erdoor kloppen. Op smaak maken met zout en peper. Bietjes in schaal schikken.
Eieren erover verdelen. Dressing erover schenken. Garneren met dille.