KookJij

Soep van rode bietjes met hardgekookt ei

De Poolse soep is warm en koud lekker. Ik heb voorgekookte bietjes gebruikt. Lekker met wat ui, crème fraîche, bouillon, citroensap en eieren.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van rode bietjes met hardgekookt ei te bereiden

  1. Pel de ui en snij deze in grove stukken. Pel de bietjes en snij deze ook in grove stukken.
  2. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de uien even aan. Voeg de bieten toe.
  3. Voeg zoveel bouillon toe dat de bieten net onderstaan.
  4. Doe het laurierblad erbij en breng de soep aan de kook. Laat plm. 15 - 20 minuten zachtjes koken.
  5. Verwijder het laurierblad.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche toe en mix die even mee. Is de soep nog te dik voeg dan nog wat bouillon toe.
  7. Maak de soep op smaak met wat citroensap, versgemalen zwarte peper en een schepje suiker.
  8. Wil je de soep koud eten zet de soep dan in de koelkast en laat hem goed doorkoelen.
  9. Voor het opdienen garneren met stukjes hardgekookt ei en fijngehakte dille.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Tijdens één van onze vakanties in Polen (Mazuren) aten we op aanraden van ons Poolse schoonzusje een heerlijke koude rode bietensoep. Die soep was zo lekker, dat ik steeds probeer deze soep na te maken. Tot nu toe nog steeds niet helemaal gelukt, maar de soep die ik nu gemaakt smaakte bijna net zo lekker. Ik hoop nog steeds het recept van de soep die ik in Polen heb gegeten te kunnen maken.
Koud is deze soep heerlijk op wame zomerdagen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst