Recept
« Terug naar recepten
Halve eieren in een heerlijke marinade
PT15M
Halve eieren in een heerlijke marinade
De halve hardgekookte eieren worden gemarineerd in een dressing. Lekker bij de lunch of op een buffet. Altijd een succes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halve eieren in een heerlijke marinade te bereiden
- Kook de eieren hard (liefst de dag ervoor) .
- Doe de ingredienten voor de marinade in een pannetje en breng dit al roerende aan de kook. Haal de pan van de warmtebron en roer de gehakte kruiden erdoor. Proef of de marinade naar je smaak is!
- Verdeel de marinade over de bodem van de schaal. Leg de eieren met de snijkant naar onderen in de marinade. (zie foto)
- Was de komkommer. Haal met een dunschiller wat dunne repen van de schil weg, zodat je om en om lichtgroen en donkergroen krijgt. Schaaf de komkommer in dunne plakjes. Leg de plakjes komkommer rondom van de eieren maar ook in de
marinade. - Snij de kerstomaatjes in partjes. Versier de schaal hiermee.
- Strooi wat gehakte dille over de eieren en versier met wat takjes peterselie.
- Het is lekker als de eieren kunnen intrekken in de marinade.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt dye eieren al een dag tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Lidy Berkx zegt: