Recept
« Terug naar recepten
Zomerse maaltijdsalade met krieltjes, haricots verts, champignons, eieren en spek
PT30M
Zomerse maaltijdsalade met krieltjes, haricots verts, champignons, eieren en spek
Warme zomerdag en geen zin in warm eten? Maak dan eens deze heerlijke maaltijdsalade. In plaats van haricots verts kun je ook heel goed sperziebonen of
snijbonen gebruiken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse maaltijdsalade met krieltjes, haricots verts, champignons, eieren en spek te bereiden
- Was en halveer de krieltjes.
- Maak de haricots verts schoon en snij ze in stukjes.
- Kook de krieltjes in water met zout gaar. Voeg de laatste 5 minuten haricots verts toe en kook ze even mee. Laat alles uitlekken in een vergiet.
- Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de plakjes spek.
- Bak in het overgebleven vet in de koekenpan de plakjes champignons.
- Maak de lente-uitjes schoon, snij deze in smalle ringetjes.
- Klop van de mosterd, azijn, olie, peper, zout en honing een dressing.
- Meng de gebakken champignons, lente-uitjes, peterselie en dressing door de salade.
- Pel de eieren en prak ze fijn met een vork.
- Leg wat blaadjes sla in een schaal.
- Schep de salade op de sla een platte schaal en verdeel het ei en het verkruimelde ontbijtspek erover.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Zonder het ontbijtspek ook een heerlijke vegetarische maaltijdsalade.